Ylimääräinen marttailta 31.3. - neulotaan ja virkataan

Villasukka kärjestä aloittaen
Sukkahan aloitetaan varresta, sitten tehdään kantalappua, kiilakavennuksia ja jatketaan kohti kärjen kavennuksia  - vai voisiko sen tehdä myös toisin?
Ylimääräisessä marttaillassa tutustutaan sukan kärkialoitukseen ja erilaisiin kantapäihin, esimerkiksi kiilakantapää lyhennetyin kerroksin. Tarjolla monistettuja ohjeita, näytekappaleita ja tuttuun tapaan monta innokkasta ohjeiden tulkitsijaa.
Isoäidin neliöitäkin voi virkata ja niihin saa myös ohjeita ja neuvoja.

Sushi-kurssi

Malliskuun toinen marttailta (24.3.) meni sushi-kurssin merkeissä. Pinke, Irene ja Salla opettivat maki- ja nigiri-sushien tekoa Etelä-Haagan talouskoululla.
Blogikirjoittaja ei itse päässyt mukaan kurssille, mutta kuvien perusteella näyttää herkulliselta!

Puutarhalinkkejä

Maaliskuun ensimmäisessä marttaillassa (10.3.) puutarhamarttamme Pinke kertasi perusasioita istutuksesta ja kertoi kumppanuuskasveista. Kumppanuuskasvit olivat monelle martalle uusi ja mielenkiintoinen aihe - lisää aiheesta voi lukea esim Hyötykasviyhdistyksen sivulta Sekaviljely - hallittu kaaos.  Yhdistyksen sivuilla on muutenkin paljon hyödyllistä tietoa puutarhanhoitoon.

Tervetuloa, ovi on auki!

Olarin Martat saivat oman ovisammakon huolehtimaan siitä että ulko-ovi pysyy auki ja me martat pääsemme sisään Hopeatupaan kokouksiimme. Mutta sammakollamme ei vielä ole nimeä. Kokeile siis kommentointitoimintoa täällä blogissa ja ehdota ovisammakolle nimeä. Blogin asetukset on nyt korjattu niin että kommentointi ei vaadi minkäänlaista kirjautumista. Nimiehdotuksia saa jättää omalla nimellä, nimimerkillä tai ihan nimettömänä jos haluaa.