Kevät 2014 - uusi kokoontumispaikka

Kevään 2014 toiminta käynnistyy 7.1. uudessa paikassa. Kokoonnumme nyt Palvelutalo Hopeakuun kokoustilassa, Friisinkalliontie 10 (kartta).  Marttaillat ovat edelleen tuttuun tapaan parillisten viikkojen tiistaina klo 18, ellei muuta mainita.

Tervetuloa kevään marttailtoihin! Tule, ole, teet tai et - kaikki ovat tervetulleita tapaamaan marttoja, kuulemaan esityksiä ja/tai tekemään käsitöitä ihan oman kiinnostuksen mukaan.

Aina ei mene kuin Strömsössä - joskus on martallakin
peukalo keskellä kämmentä.


Syyskauden 2013 tapahtumia

Nyt seuraa pitkä kooste niistä syksyn tapahtumista jotka syystä tai toisesta ovat jääneetvaille blogipostausta.

17.9. Syksyn sato talteen

Syyskuun puolivälissä kokoonnuimme notkuvien sadonkorjuupöytien ääreen. Martat olivat valmistaneet monipuolisesti herkkuja syksyn sadosta. Tarjolla oli mm kesäkurpitsakakkua, punajuurichutney, porkkana-sitruuna ja porkkana-karviaishilloa, värikästä kasvispikkelsiä, kesäkurpitsa-sitruunahilloa ja kauden kotimaisia kasviksia ja hedelmiä. Herkkujen lisäksi pöydältä löytyi komean kokoinen kesäkurpitsa ja erilaisia laventelituoksupusseja.
Kaikin puolin onnistunut tapahtuma - ensi syksynä taas uudestaan, eikö niin?



Sadonkorjuuteemaan liittyen, myös kirjaston terassilla vietettiin sadonkorjuujuhlaa. Marttakassissa kukki kuvassa näkyvä upea lumihiutale. Pari tomaattia saatiin syötäväksi sadoksi. Monivuotiset yrtit ja mansikat istutettiin terassin penkkiin tuomaan iloa ensi kesänä. Hyvin kasvaneet steviantaimet saivat uudet kodit muiden terassiviljelijöiden luona.
Kuvan kehäkukat, auringonkukat ja pienenpienet porkkanat kasvoivat Koivikon perheen kasseissa.


29.10. Lions Aurorien vierailu

Olarin Lionsien "sisaryhdistys" Lions Aurorat kävivät kertomassa toiminnastaan marttaillassa. Saimme kuulla heidän omasta toiminnastaan, varainhankinnasta ja avustuskohteistaan. Huomasimme että meillä on paljon yhteistä, mutta myös selkeitä eroja toiminnassa eri taustaorganisaatioista jouhtuen.

Samassa marttaillassa onniteltiin myös taitoavainten suorittajia ja jaettiin heille merkit. Johanna oli leiponut upeat mangohyytelökakut teemaan sopivine koristeineen.


12.11. Kuivakukka/kranssi-ilta

Kranssi-illassameille esiteltiin erilaisia kransseja ja koristeita. Jaossa oli myös ohjeita erilaisiin kranssitöihin.
Marttailta oli kranssien osalta lähinnä teoriaa paperilla, mutta pieni joukko marttoja kokoontui 2.12. käytännön hommiin. Tällä minikurssilla syntyi upeita ja varsin erilaisia havukransseja hopeakuusesta sekä kippurasydämiä risuista, kranssi-illan ohjeita vähän muokaten.


26.11. Piparkakkutalokurssi

Syksyn toinen ruokakurssi (soppakurssin lisäksi) oli piparkakkutalokurssi. Piparkakkutaloja syntyi pienen kylän verran ja joukkoon mahtui muutama piparirasiakin. Kurssilaiset saivat mukaan monisteen jossa vinkkejä taloleipureille, pari talotaikinareseptiä ja pikeerin (sokerikuorrutteen) ohje sekä kaavat pikkumökkiin.
Jos piparitaide kiinnostaa mutta et päässyt kurssille Mansikkamäen blogissa löytyy paljon ohjeita ja vinkkejä ja aivan mahtavan upeita pipariteoksia.


7.12. Piparitalkoot

Olarin martat halusivat muistaa pienellä joulutervehdyksellä olarilaisia kotona asuvia vanhuksia.
Lauantaina 7.12 muutama marttamme ja martti leivoimme joulupipareita Päiväkeskus Hopeatuvassa.
Hopeatuvassa käy viikottain yli 40 lähialueen vanhusta viriketoiminnassa. Seuraavalla viikolla lahjapaketit nimikkopipareineen odottavat kävijöitä Hopeatuvassa.


14.12. Kauden päätösretki porvooseen

Syyskauden lopuksi bussilastillinen Olarin marttoja matkusti Porvooseen päivän retkelle. Ensimmäinen pysähdys oli Taidetehtaan joulumarkkinat, sieltä jatkettiin vanhaan Porvooseen pikkuputiikkeihin ja joulumyyjäisiin ja lopuksi kokoonnuttiin vielä syömään lounasta yhdessä ennen kotimatkaa.
Tällä kertaa sää suosi (toisin kun viime vuonna Lohjalla) ja kirpeän aurinkoisessa pakkassäässä oli mukava nauttia vanhan porvoon tunnelmallisesta joulusta.