Tuunausinspiraatiota - Aija Rouhiainen


Garderobi-teeman mukaisesti meillä oli vieraana Aija Rouhiainen kertomassa tuunaamisesta. Tuunaaminen voi olla väärän mallisen vaatteen korjaamista toimivaksi, kirppislöydön muokkaamista ihan eri vaatteeksi tai vaikka tylsän vaatteen koristelua mieleiseksi.

Aija esitteli kuvin ja vaatekappalein omia upeita projektejaan, joita oli lasten t-paidan piristyksestä upeisiin kierrätysiltapukuihin. Kuvassa Aijalla on yllään isosta viime vuosituhannen takista muokattu lyhyempi takki jossa ovelat viittamaiset hihat.

Aijalla on syksyllä 2015 tuunauskursseja Espoossa ja Kauniaisissa: Espoon työväenopiston kurssi Kuunkehrän tiloissa Olarissa on yksi ilta + kaksi viikonloppua, Kauniaisten kurssi jokatoinen viikko ilta-aikaan. Espoon kurssin ilmoittautuminen aukeaa joskus elokuun alkupuolella, katso tarkemmin töyväenopiston nettisivulta.

Esittelyssä UNICEF-nuket


Marttaillassa 17.2. meillä oli vieraana nukkevastaava Elisabet Likki Espoon UNICEF-ryhmästä.

Idea UNICEFin nukkekampanjasta syntyi Italiassa 1988, ja suomessa kampanja lähti käyntiin 2002. Vapaaehtoiset ompelevat yksilöllisiä nukkeja joille annetaan nimi ja kansallisuus, ja joille etsitään hyvä koti. Nukkeja annetaan paljon lahjaksi – niin lapselle leikkeihin kun aikuiselle merkkipäivän johdosta. Lahjan antaja tekee lahjoituksen UNICEFille lahjan saaja saa nuken muistoksi.


Illan aikana Elisabet kertoi nukketoiminnasta – joka on hyvin suosittua Espoossa – ja esitteli muutamia nukkeja joita oli tuonut mukana. Pari nukkea löysikin illan aikana uuden kodin, ja vähintään yhtä moni martta innostui nukke-ompelusta. Ompleusta innostuneet saivat ohjeita ja kaavoja sekä Elisabetilta että omalta kässämartaltamme Raunilta joka on ollut mukana nukkeprojektissa jo aikaisemmin.

Sanomalehtikoreja

Nyt ei tehdä (kahvipusseista) koreja kierrätettäville tai uusille sanomalehdille, vaan käytetään sanomalehtiä materiaalina korinpunontaan.

Kässäillassa 10.2. tutustuttiin tähän tekniikkaan ja opeteltiin korin aloitusta ja pohjan ja reunojen tekemistä ristipunonnalla. Muut yksityiskohdat, kuten päättely, jäivät myöhempiin kässäiltoihin tai itse opiskeltavaksi.


Kuvassa työn aloitus - sanomalehtisuikaleita ja niistä rullattuja putkia. Ylälaidassa myös muutama valmis kori. Tänne blogiin tulee vaihekuvia ja ohjeita kunhan kirjoittaja muistaa ja ehtii kuvata jonkun sopivan koriprojektin...

Olarin Martat neuvoivat neuletöissä


Ystävänpäivänä 14.2. olimme Kodin Ykkösessä Novitan osastolla neuvomassa neuletöissä. Opastimme pienen sydämen virkkausta ja vastailimme asiakkaiden kysymyksiin käsitöistä ja marttailusta.

Virkatun sydämen ohjeen on laatinut marttamme Ursula ja ohjetta oli jaossa osastolla. Monta kaunista sydäntä valmistui päivän aikana!