Tölkkinipsuja ja muita käsityöiltoja

Varsinaisten marttailtojen lisäksi Olarin Martoilla on jo pitkään ollut käsityöiltoja sen mukaan kun kiinnostavia aiheita ja vapaaehtoisia opettajia on löytynyt. Uutta tälle keväälle on että Seija L ja Rauni R vetävät käsityöiltoja, eli laativat kevääksi ohjelman, hoitavat ilmoittautumiset, tiedottamiset ja materiaalit/materiaaliohjeistukset sekä järjestävät tarpeen mukaan osaavan martan opettajaksi.
Yhdessä marttaillassa valmistunut tölkkinipsukukka.
(Kuvan sumeus on valokuvaajan vika, kukka ei ole pörröinen.. )
 Käsityöilloilla on aina aihe, mutta mukaan voi tulla myös vaan tekemään omaa käsityötä tai seurustelemaan. Käsityöilloissa on aina myös mahdollisuus tehdä heijastinkukkia myyjäisiin yhdistyksen materiaaleista. Sukkien ja lapasten neulontaan saa myös yleensä neuvoja. Jokaisesta kässäillasta tiedotetaan vielä tarkemmin sähköpostitse.

Käsityöiltojen ohjelma keväälle 2014 on seuraava:
  • 9.1.Äiti Teresa -tilkut nurkasta neuloen
  • 28.1. Dominolapaset
  • 11.2. Tölkkinipsuvirkkaus
  • 4.3. Kahvipussiaskartelu
  • 25.3. Pääsiäistiput (Martat-lehden 2/13 ohjetta mukaellen)
  • 1.4. Sytykeruusut tai neulatyyny
  • 6.5. Tavaranvaihtoilta - 'kässäkirppis' ilman rahaa

Kässäillassa 11.2. aiheena oli tölkkinipsuvirkkaus. PirjoP opetti meille miten tölkkinipsuruusu virkataan. Nipsukukka oli juuri sopiva yhden illan käsityö - hitaampikin sai kukan valmiiksi ja hätäisemmät ehtivät harjoituskappaleen lisäksi tehdä toisenkin kukan. 
Pieniä nipsusydämiä ja rannekorut nauhaan pujotetuista nipsuista.
Tölkkinipsuillan nuoremmat osallistujat (6v ja 4v) tekivät rannekoruja ja pieniä tölkkinipsusydämiä ihan pujotus- ja kieputustekniikoilla. Tämä voisi olla sopiva lapsille suunnattu martta-ohjelma Perhelysteille.

Hyvinvointia hiuksille ja keholle

Tämä vuosi alkoi hyvinvoinnin merkeissä. Ensimmäisessä marttaillassa 7.1. esiteltiin perinteiseen tapaan ensin alustava kevään ohjelma ja jaettiin enäntävuoroja halukkaille. Tämän jälkeen PirjoP kertoi hiusten hyvinvoinnista. Opimme perusasioita hiuksista ja miten eri aineet ja toimenpiteet vaikuttavat hiuksiin. Kuulimme myös miten hiuksista voi huolehtia niin ulkoisesti kun sisäisesti.

Seuraavassa marttaillassa 21.1. oli vuorossa joogarentoutus. Nyt ei puhuttu, vaan rentouduttiin Auli Sulinin osaavassa ohjauksessa. Auli oli laatinut meille rentouttavan esittelyohjelman jossa oli elementtejä mm joogasta ja pilateksesta. Ohjelmassa oli sopivasti aktiivisia liikkeitä, venytystä ja rentoutusta. Kyllä oli mukavan rentoutunut olo marttaillan jälkeen!

Kevään aikana edistämme vielä hyvinvointia kokkaamalla terveellistä ruokaa kotimaisista raaka-aineista 4.3.