Kasvisruokakurssi

Kevään ruokakurssin teemana oli kasvisruoka. Kursseja pidettiin kaksi ja molemmissä oli sopivasti porukkaa - kaikki suunnitellut ruoat tuli tehtyä, mutta eipä tainnut kukaan ehtiä laiskottelemaan. Ruokamartta Ursula oli koonnut reseptimonisteeseen erilaisia kasvisruokia pikkupurtavista pääruokiin ja muiden ruokien kanssa sopiviin lisukkeisiin. Kurssin aluksi esiteltiin lyhyesti käytetyt erikoisemmat raaka-aineet: tofu, härkäpapurouhe, kvinoa sekä maistiaisena tarjotut herne- ja lupiinitempeh.


Alkuruokien suosikkeja taisivat olla punajuuri-vuohenjuustopiirakka ja limetti-tofusalaatti. Piirakka tehtiin kurssilla vähän ohjeesta poiketen niin että täytteen vuohenjuusto laitettiin alimmaksi, punajuurenpuolikkaan leikattiin ohuiksi viipaleiksi ja taiteiltiin ruusun muotoon. Lopuksi kerma-munaseos ruusujen ympärille. Kuvassa 31.3. kurssin piirakka ennen uunia.

Pääruokien suosikki oli kasvislasagne jossa oli tomaattikastiketta, pinaattia ja paljon juustoa. Työläs monen kattilan kokkaus, mutta kaiken vaivan arvoinen. Härkäpapurouhepihveistä pidettiin myös. Ohje oli Martat-lehdestä, mutta papurouhesekoituksen sijaan käytimme ihan härkäpapurouhetta, joka toi kasvispihveihin kivasti koostumusta ja purtavaa.

Ruokakurssilla pitää olla myös jälkiruokaa. Kookosbanaaniletut ei ollut ihan helpoimpia paistettavia, mutta maukkaita. Paksumpi kookosmaito (extra creamy) osoittautui tavallista kookosmaitoa helpommaksi. Terveellinen raakasuklaamousse puolestaan oli ehkä monien mielestä hiukan turhan terveellisen makuista? Miedomman moussen saa korvaamalla raakakaakaojauheen tavallisella kaakaojauheella.

Tässä linkkejä muutamaan reseptiin jotka löytyy netistä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti