Nyt olemme taas linnoittautuneet omiin koteihimme ja tämä ilo sitten kestää ainakin kolme viikkoa. Ihmisien tapaamista ei suositella eikä ainakaan ryhmäliikuntatunneille taida kannattaa mennä, vaikka niitä järjestettäisiinkin.

Meillä on marttaillan ohjelmassa 6.4. etäjumppaa, joten rohkeasti mukaan! Voit esittää toiveita eli laita sähköpostia olarinmartat@gmail.com. Kutsun mukana saat tarkemmat ohjeet osallistumiseen.

Mutta ei kannata sohvannurkkaankaan linnoittautua. Ulkona on ollut hienot kelit, mutta ilmojen lämmetessä tiet ja polut muuttuvat iljanteisiksi. Siksi kannattaa jo monipuolisuudenkin vuoksi vaikka jumpata kotona.

Ilman ohjeita ja ohjaajaa voi olla vaikeaa yrittää, mutta internetin ihmeellinen maailma tarjoaa paljon erilaisia maksullisia ja ilmaisia jumppavideoita. Näitä videoita löytyy niin Facebookista, YouTubesta kuin Instagramistakin.

Kaikkea tarjontaa en tunne, mutta tässä muutamia:

Facebook: My BnB Live- ryhmä

BnB ei tarkoita bread and breakfast vaan My Body and Balance. Sisältää erilaisia jumppia ja luentoja. Ryhmään pitää liittyä ja sisältö on ilmaista, mutta sponsoroitua. Eli ohjaaja mainitsee sponsorin ja saattaa alussa tai lopussa kertoa jotakin sponsorin tuotteista. Videot striimataan eli lähetetään suorana tiettyihin aikoihin, mutta ne voi katsoa Facebookista (MyBnB Live-videot) tai YouTubesta ryhmän sivuilta myöhemmin. Jumppien kesto yleensä 10–30 min. Jumpat sisältävät tanssia, joogaa, kahvakuulaa, venyttelyä…

Facebook: EasyFit&LadyLine

Joka päivä erilaisia jumppia, kestoltaan 15-30 min. Ilmainen Facebook ryhmä eli nähdäksesi jumpat, liity ryhmään. Yhtenä ohjaajista on uutisankkuri Kirsi Alm-Siira.

Maikki Marjaniemi

Myy erilaisia jumppaohjelmia, kuten 10 min aamujumpat ja 50+kunnossa. YouTubesta löytyy ilmaista materiaaleja. Pääasiassa perinteistä jumppaa.

Elisa Mattila

Samoin kuin yllä, myy erilaisia kunto-ohjelmia, mutta YouTubesta löytyy myös ilmaista materiaalia.

Mikäli tanssijalkaa vipattaa, niin YouTubesta löytyy myös erilaisia tanssillisia treenejä, ihan hakusanalla tanssitreeni.

TV2 Aamujumppa

Aamuisin klo 8.50 TV2. Löytyy myös Ylen Areenasta hakusanalla Aamujumppa.

Jos omistaa perinteisen tietokoneen eikä läppäriä, niin näitä voi myös seurata älypuhelimella. Tosin ruutu on turhan pieni. Jos telkkarin edessä on tilaa, niin tunnin voi katsoa myös televisiosta, jos omistaa Chromecastin tai AppleTV:n. Jos omistaa älyTV:n, voi siinä olla suoraan asennettuna YouTube.

Mikäli tuo tekniikka tuntuu turhan vaikealta, kannattaa kysyä apua. Yleensä jos tuttavapiirissä on nuorisoa, hommat hoituvat suitsait sukkelaan, mutta kyllä se onnistuu myös tarvittaessa puhelimella avustettuna. Tässä saattaisi olla apuna WhatsAppin videopuhelut.

Kiinnostuitko? Jos olet epävarma, miten saat homman toimimaan, ota yhteyttä. Autan mielelläni!


Aija

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti