Kankaalla päällystetty purkki

Ylimääräisessä kässäillassa 7.10. koristeltiin kauniita purkkeja kankaalla päällystämällä. Idea on sama kun decoupage-tekniikassa jossa kiinnitetään ohutta paperia liimalakalla, nyt materiaalina kuitenkin kangas.

Purkiksi käy mikä tahansa halutun mallinen ja kokoinen purkki. Jos purkkia haluaa käyttää lahjarasianan esim pipareille tai muille herkuille, kannattaa valita elintervikepurkki (luumu/rusinapurkki, jugurttiämpäri, tuorejuustorasia...). Työskentelyperiaate on että kankaasta leikataan oikean kokoinen pala, purkin pintaan levitetään liimalakkaa ja kangas painetaan kiinni purkkiin. Päälle vielä liimalakkaa niin että kangas kastuu kokonaan. Erilaiset nauhat ja pitsit sopivat koristeluun ja kiinnittyvät samalla tavalla kun kangas. Lopuksi voi vielä liimata nappeja, paljetteja ym koristeeksi.


Kuvan pöydässä nuoret ja vanhemmat askartelijat koristelevat purkkeja, muita kässäillan aktiviteetteja oli kahvipussityöt ja tietenkin omat käsityöt ja yleinen seurustelu ja juttelu.

Purkkien koristelu onnistuu myös lapsilta. Tällä kertaa koululainen pärjäsi ohjeilla, viisivuotias pienellä avulla. Kaksivuotias levitti tehokkaasti liimaa joka puolelle purkkia - ja vähän ympäristöönkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti