Käsitöitä ja perheoikeutta

Marttaillan aiheena 30.9. oli käsityöt. Tarjolla oli muutama ohjattu käsityöpiste, vapaata seurustelua ja omia käsitöitä. Lisäksi saimme nähdä yhden käsityötaiturimarttamme upeita töitä eri tekniikoilla.

Yksi käsityöpiste oli nimilappu/avain/silmälasi-nauhan valmistus. Periaate on hyvin yksinkertainen ja sama nauhan käyttötarkoituksesta riippumatta: pujotetaan helmiä koruvaijeriin. Päättely ratkaisee käyttötarkoituksen: silmälaseja varten pienet kumilenksut, avaimia varten haka tai avainrengas ja nimilappua varten pienet lenkit. Näitä pääsee tekemään taas käsityöillassa 25.11.




Marttaillassa 28.10. meillä oli vieraana varatuomari Jutta Vuoksenmaa. Saimme kuulla perheoikeudesta, esimerkiksi testamenteista ja perinnöistä.

Jutta kertoi miten avioehto ja testamentti toimivat, miten perintö jakautuu ja miten perintövero määräytyy erilaisissa tilanteissa. Jutan havainnolliset esimerkit avasivat perheoikeuden kiemuroita ja osoittivat esimerkiksi että pienellä suunnittelulla voi olla suurikin vaikutus perintöveron kokonaismäärään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti